Niet iedereen is er dol op, witlof. Waarschijnlijk omdat het de naam heeft bitter te zijn. Daar is wat aan te doen! Met appelstroop bijvoorbeeld, klinkt misschien raar, maar het is echt een heerlijke combinatie. En niet te gaar maken, een bite mag.

Ingrediënten

  • 750 gram witlof
  • 1/2 eetlepel appelstroop
  • 1/2 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 25 gram (bak)boter

Bereiden

Verwijder de onderkanten van de witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden en als ze erg dik zijn, dan nog eens in kwarten. Meng azijn, appelstroop en driekwart van de tijmblaadjes door elkaar in een kommetje. Doe de boter in een ruime koekenpan, elk stronkje moet de bodem kunnen raken en laat de boter lichtbruin worden. Voeg voorzichtig het mengsel met appelstroop toe. Leg de witlof met de snijkant op de bodem en laat op half vuur een kwartiertje bakken. Af en toe elk stronkje omkeren.

Opdienen met nog wat tijmblaadjes erover gestrooid. Lekker met gebakken krieltjes en een biefstukje.