Ovenschotel van Montignac

Ovenschotel van Montignac

Het is al weer jaren geleden dat ik het dieet van Montignac volgde. Dit recept echter, maak ik nog altijd. En als ik het zo lees, past het eigenlijk nog heel goed in deze tijd. Veel groente namelijk. Oké, met vlees, maar dat hoeft niet. Voor twee personen: 400 gram...

Lees meer
Omelet champignons Extra

Omelet champignons Extra

Net een beetje extra, dat beetje wijn en de crème fraîche doen het 'm. Stukje stokbrood erbij en je hebt een heerlijke lunch. Voor vier personen: 250 g kastanjechampignons 1 sjalot, fijngesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 25 g boter 6 eieren 100 ml crème fraîche 2...

Lees meer
Tomaten-Basilicumsoep

Tomaten-Basilicumsoep

Ingrediënten: 1kg rijpe tomaten 2 uien 1 bosje basilicum 1 rode paprika 200 gram gesneden soepgroente 1 klein blikje maïskorrels 3 groentebouillonblokjes 1 blik tomatenblokjes 6 takjes verse tijm en een takje rozemarijn, met een touwtje samengebonden of in een ...

Lees meer
Koelkastdag

Koelkastdag

Het was weer eens zo’n dag dat we gekluisterd zaten aan de tv door een Coronadebat, je kunt maar een verslaving hebben! Voor ik het wist was het tijd om te eten. We besloten dus maar eens iets te bestellen, bij de Griek. De hoeveelheid die we kregen was voldoende voor...

Lees meer
Pastéis de Belém

Pastéis de Belém

Een zoetekauw ben ik niet, maar voor Pastéis ga ik door de bocht. Het lekkerste gebak dat ik ooit gegeten heb en wel in Lissabon, in Belém om precies te zijn. Een volledig blauw betegelde winkel met café waar het altijd bomvol is. Zelf maken is niet moeilijk, zo klaar...

Lees meer
Charouses

Charouses

Dit gerecht wordt gegeten tijdens de Joodse paasmaaltijd, de Seideravond. Op die avond wordt verteld over de uittocht uit Egypte, waar de Joden slaven waren.  De Charouses symboliseert de metselspecie die gebruikt werd bij...

Lees meer
Witlof gebakken met appelstroop en tijm

Witlof gebakken met appelstroop en tijm

Niet iedereen is er dol op, witlof. Waarschijnlijk omdat het de naam heeft bitter te zijn. Daar is wat aan te doen! Met appelstroop bijvoorbeeld, klinkt misschien raar, maar het is echt een heerlijke combinatie. En niet te gaar maken, een bite mag. Ingrediënten 750...

Lees meer
Portobello’s Teryaki

Portobello’s Teryaki

4 Portobello's75 gram magere spekblokjes2 eieren2 geroosterde paprika's (eventueel uit pot)2 takjes peterselie1 /2 eetlepel olijfolie3 eetlepels Teryakisaus3 bosuitjesBereidenOven voorverwarmen op 200 graden. Schaal invetten m.bv. een beetje olijfolie op een stukje...

Lees meer