Tzatziki met munt

Tzatziki met munt

Ingrediënten: 1 komkommer 0,75 liter magere of halfvolle yoghurt 2 flinke tenen knoflook 2 theelepels mintsauce ca. 10 blaadjes in reepjes geknipte verse munt peper, zout en een druppeltje zoetstof eventueel een fijngehakt uitje Schaaf de ongeschilde, gewassen...

Lees meer
Ovenschotel van Montignac

Ovenschotel van Montignac

Het is al weer jaren geleden dat ik het dieet van Montignac volgde. Dit recept echter, maak ik nog altijd. En als ik het zo lees, past het eigenlijk nog heel goed in deze tijd. Veel groente namelijk. Oké, met vlees, maar dat hoeft niet. Voor twee personen: 400 gram...

Lees meer
Omelet champignons Extra

Omelet champignons Extra

Net een beetje extra, dat beetje wijn en de crème fraîche doen het 'm. Stukje stokbrood erbij en je hebt een heerlijke lunch. Voor vier personen: 250 g kastanjechampignons 1 sjalot, fijngesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 25 g boter 6 eieren 100 ml crème fraîche 2...

Lees meer
Tomaten-Basilicumsoep

Tomaten-Basilicumsoep

Ingrediënten: 1kg rijpe tomaten 2 uien 1 bosje basilicum 1 rode paprika 200 gram gesneden soepgroente 1 klein blikje maïskorrels 3 groentebouillonblokjes 1 blik tomatenblokjes 6 takjes verse tijm en een takje rozemarijn, met een touwtje samengebonden of in een ...

Lees meer
Koelkastdag

Koelkastdag

Het was weer eens zo’n dag dat we gekluisterd zaten aan de tv door een Coronadebat, je kunt maar een verslaving hebben! Voor ik het wist was het tijd om te eten. We besloten dus maar eens iets te bestellen, bij de Griek. De hoeveelheid die we kregen was voldoende voor...

Lees meer
Pastéis de Belém

Pastéis de Belém

Een zoetekauw ben ik niet, maar voor Pastéis ga ik door de bocht. Het lekkerste gebak dat ik ooit gegeten heb en wel in Lissabon, in Belém om precies te zijn. Een volledig blauw betegelde winkel met café waar het altijd bomvol is. Zelf maken is niet moeilijk, zo klaar...

Lees meer