Voor wie eens wat anders wil met bloemkool, dit is  een heerlijk recept van Marley Spoon en gemakkelijk te maken ook nog!  Voor ons tweeën is de portie te groot, de rest eten we de dag erna als lunch, ook aan te bevelen.

Ingrediënten:

1 teen knoflook

1 blikje maïs, 300gram

50 gram grof geraspte pittige kaas

400 gram bloemkoolrijst, eventueel zelf malen in een hakmachientje.

2 eieren

1 eetlepel mosterd

1 bakje spekreepjes, wat mij betreft biologisch

1 kuipje crème fraîche

Stel de oven in op 200°C. Haal de bakplaat eruit, die heb je nodig! Maïs uitlekken  en knoflook fijnsnijden.

Meng in een kom de bloemkoolrijst met de knoflook, maïs, eieren, kaas en mosterd. Voeg wat peper en zout toe.  Verdeel de massa over de met bakpapier belegde bakplaat. Bak ca. 15 minuten in de oven tot de bovenkant wat bruin en gaar begint te worden.

Verdeel de spekreepjes (mogen ook vegetarisch zijn hoor)  over de bloemkool. Bak het geheel nog eens een minuut of tien tot het spek krokant is.

Roer door de crème fraîche wat peper en zout en zet op tafel. Verdeel de rösti over de borden en geef er een lekkere frisse tomatensalade bij.

Dit wordt smullen!

Miriam

Bijkomend gemak: Het mengsel kun je van te voren maken en de oven doet de rest.