Op strooptocht in de koelkast

Op strooptocht in de koelkast

Deze week aten we weer eens ouderwets bami. Precies zoals ik dat vroeger deed, met stukjes kip die ik een poosje in de marinade zette, een flinke zak bami groente van Albert Heijn en ja, niet verder vertellen, gewoon een zakje van die gedroogde groente en kruiden van...

Lees meer
Guacamole

Guacamole

Wat je nodig hebt als dip voor 4-6 personen – 1 sjalot– 1 rood pepertje– ½ teentje knoflook– een bosje koriander– 2 rijpe avocado’s– een limoen– versgemalen peper & zout Wat je gaat doen Het is het handigst om alle ingrediënten gesneden te hebben voordat de...

Lees meer
Linzencurry met Naanbrood

Linzencurry met Naanbrood

Vegetariër zijn we niet. Maar koken zonder vlees of vis doe ik toch wel regelmatig. Als er in de groentela weer eens diverse restjes liggen, is een soepje snel gemaakt en dan kunnen wat blauwe-kaasblokjes wonderen doen. Maar als we vegetarische eters krijgen, ja dan...

Lees meer
Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s

Wij houden van gevulde paprika’s, om precies te zijn, met gehakt gevulde paprika’s. Een echt recept heb ik niet, de ene keer kruid ik het gehakt zus, de andere keer zo. Eigenlijk hoeft er voor ons niets anders bij. Maar je kunt er natuurlijk wat (bloemkool-)rijst of...

Lees meer
Geroosterde spitskool

Geroosterde spitskool

Ingrediënten 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels grove mosterd 1 kleine spitskool 100 g rauwe ham Eventueel wat geraspte kaas Ovenschaal en kwastje Bereiden: In kommetje olie en mosterd met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Oven voorverwarmen op 180 graden...

Lees meer
Witlofsalade met zalm

Witlofsalade met zalm

Ergens tussen mijn kookboeken stond een klein boekje dat Een rondje tafelen heet. Samengesteld in 1976 door leden van de Ronde Tafel. Ik stuurde indertijd ook een receptje in en het werd geplaatst. Ik heb er niets aan veranderd, al zou ik me nu kunnen voorstellen dat...

Lees meer
Advocaatwolk

Advocaatwolk

Misschien wel het gemakkelijkste, maar ook lekkerste toetje dat ik ken, komt uit De Volkskrant en ik heb het al vele malen op tafel gezet.  Ingrediënten 100 ml advocaat 2 eiwitten 100 ml slagroom 2 paplepels kristalsuiker Naar eigen behoefte donkere, fijne...

Lees meer