Pastéis de Belém

Pastéis de Belém

Een zoetekauw ben ik niet, maar voor Pastéis ga ik door de bocht. Het lekkerste gebak dat ik ooit gegeten heb en wel in Lissabon, in Belém om precies te zijn. Een volledig blauw betegelde winkel met café waar het altijd bomvol is. Zelf maken is niet moeilijk, zo klaar...

Lees meer
Charouses

Charouses

Dit gerecht wordt gegeten tijdens de Joodse paasmaaltijd, de Seideravond. Op die avond wordt verteld over de uittocht uit Egypte, waar de Joden slaven waren.  De Charouses symboliseert de metselspecie die gebruikt werd bij...

Lees meer
Witlof gebakken met appelstroop en tijm

Witlof gebakken met appelstroop en tijm

Niet iedereen is er dol op, witlof. Waarschijnlijk omdat het de naam heeft bitter te zijn. Daar is wat aan te doen! Met appelstroop bijvoorbeeld, klinkt misschien raar, maar het is echt een heerlijke combinatie. En niet te gaar maken, een bite mag. Ingrediënten 750...

Lees meer
Portobello’s Teryaki

Portobello’s Teryaki

4 Portobello's75 gram magere spekblokjes2 eieren2 geroosterde paprika's (eventueel uit pot)2 takjes peterselie1 /2 eetlepel olijfolie3 eetlepels Teryakisaus3 bosuitjesBereidenOven voorverwarmen op 200 graden. Schaal invetten m.bv. een beetje olijfolie op een stukje...

Lees meer
Op strooptocht in de koelkast

Op strooptocht in de koelkast

Deze week aten we weer eens ouderwets bami. Precies zoals ik dat vroeger deed, met stukjes kip die ik een poosje in de marinade zette, een flinke zak bami groente van Albert Heijn en ja, niet verder vertellen, gewoon een zakje van die gedroogde groente en kruiden van...

Lees meer
Guacamole

Guacamole

Wat je nodig hebt als dip voor 4-6 personen – 1 sjalot– 1 rood pepertje– ½ teentje knoflook– een bosje koriander– 2 rijpe avocado’s– een limoen– versgemalen peper & zout Wat je gaat doen Het is het handigst om alle ingrediënten gesneden te hebben voordat de...

Lees meer
Linzencurry met Naanbrood

Linzencurry met Naanbrood

Vegetariër zijn we niet. Maar koken zonder vlees of vis doe ik toch wel regelmatig. Als er in de groentela weer eens diverse restjes liggen, is een soepje snel gemaakt en dan kunnen wat blauwe-kaasblokjes wonderen doen. Maar als we vegetarische eters krijgen, ja dan...

Lees meer
Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s

Wij houden van gevulde paprika’s, om precies te zijn, met gehakt gevulde paprika’s. Een echt recept heb ik niet, de ene keer kruid ik het gehakt zus, de andere keer zo. Eigenlijk hoeft er voor ons niets anders bij. Maar je kunt er natuurlijk wat (bloemkool-)rijst of...

Lees meer