4 Portobello’s
75 gram magere spekblokjes
2 eieren
2 geroosterde paprika’s (eventueel uit pot)
2 takjes peterselie
1 /2 eetlepel olijfolie
3 eetlepels Teryakisaus
3 bosuitjes
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 graden. Schaal invetten m.bv. een beetje olijfolie op een stukje keukenpapier.
Spekjes in een droge pan op niet al te hoog vuur 5 minuten laten uitbakken.
Stelen uit de paddenstoelen verwijderen en in blokjes snijden. Paprika’s in blokjes en bosuitjes in ringetjes
snijden. Uitjes, paprika en steeltjes van de paddenstoelen bij de spekblokjes in de pan doen en even
meeverwarmen. Ondertussen de eieren met een halve eetlepel water loskloppen.
In de ingevette ovenschaal een eetlepel Teryakisaus schenken, de paddenstoelen met de bovenkant naar de
bodem in de schaal leggen. Een lepel saus over de Portobello’s sprenkelen.
De eieren en de laatste lepel Teryaki van het vuur af door het groentemengsel scheppen. Het mengsel over de
paddenstoelen verdelen, er wat peterselie boven knippen en tot slot er de geraspte kaas over strooien.
De schaal 15 minuten in de oven plaatsen en direct daarna opdienen.

Tip: ook lekker met garnalen in plaats van
spekjes