Het was weer eens zo’n dag dat we gekluisterd zaten aan de tv door een Coronadebat, je kunt maar een verslaving hebben! Voor ik het wist was het tijd om te eten. We besloten dus maar eens iets te bestellen, bij de Griek. De hoeveelheid die we kregen was voldoende voor drie avonden debat! Ik bewaarde het gyrosvlees in de diepvries. Er moest iets bij, dus nam ik de halve spitskool die ik nog had en sneed die in tweeën. Harde kern eruit en de bladen losgemaakt.

Ingrediënten voor twee personen:

Een halve spitkool

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel pesto

Geraspte kaas, naar behoefte

Oven voorverwarmen op 190°

Ik maakte een mengseltje van olijfolie en pesto. Beginnend met de onderste blaadjes, insmeren met het oliemengsel en daarop wat zongedroogde tomaatjes. Daarna weer twee blaadjes erop en herhalen tot de top. Zet de schuitjes in een ovenschaal, bestrooi met wat kaas, kwartier à twintig minuten in de oven. Klaar!

Ik had er dus gyrosvlees bij, maar er is van alles mogelijk. Voor de vegetariërs onder ons, misschien een omeletje of halloumi- frietjes, ook heerlijk. Maar vis of ander vlees kan ook natuurlijk.

Eet smakelijk!

(voor de slimmerds, ja, het is een variatie op een eerder recept)