Wat je nodig hebt als dip voor 4-6 personen

– 1 sjalot
– 1 rood pepertje
– ½ teentje knoflook
– een bosje koriander
– 2 rijpe avocado’s
– een limoen
– versgemalen peper & zout

Wat je gaat doen

Het is het handigst om alle ingrediënten gesneden te hebben voordat de avocado’s worden geschild. Deze worden namelijk snel bruin en door het limoensap – zie laatste stap hieronder – voorkom je dit.

Snipper de sjalot fijn en doe dit in een mengkom waarin je lekker kunt prakken. Het rode pepertje kan met of zonder zaadjes worden gebruikt, dit is echt afhankelijk van je eigen smaak en hoe pittig het pepertje is. Hak het pepertje zo fijn mogelijk en voeg de helft toe, je kunt altijd na het proeven besluiten dat de andere helft er ook nog bij mag!

Vervolgens pers of rasp je een half teentje knoflook boven de kom. Van het bosje koriander kan de bovenste helft inclusief steeltjes grof worden gehakt.

Een avocado is het makkelijkst te schillen door hem in de lengte te halveren met een scherp mes. Vervolgens kunnen de twee helften van elkaar afgedraaid worden. Zelf snijd ik vervolgens het vruchtvlees in de schil in de lengte een keer door en dan nog een paar keer in de breedte. Leegscheppen en vooral de schil goed leegschrapen, dat mooie donkergroene vruchtvlees hoort erbij! Met een vork prak je de avocado’s fijn, maar zorg dat er stukjes in blijven zitten en het geen mouse wordt.

Pers een halve limoen boven de Guacamole uit en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en (zee)zout. Nu komt het leukste gedeelte: proef! Neem een klein hapje en bedenk of er nog meer zout, chilipeper of limoensap in moet. De smaak moet lekker hartig, fris en romig tegelijk zijn, dan zit je goed!

Miriam