Ingrediënten:

1kg rijpe tomaten

2 uien

1 bosje basilicum

1 rode paprika

200 gram gesneden soepgroente

1 klein blikje maïskorrels

3 groentebouillonblokjes

1 blik tomatenblokjes

6 takjes verse tijm en een takje rozemarijn, met een touwtje samengebonden of in een  “kruidenei” gestopt.

Doe een laag water in een grote  pan en breng die aan de kook. Kruis intussen de tomaten in en doe ze een paar minuten in het kokende water. Laat ze even afkoelen, pel ze en snijd ze in vieren.  Verwijder de pittenkern uit de paprika en pel de uien.  Snijd paprika en uien in grove  stukken.   

Doe uien, paprika en tomaten bij het water in de pan, voeg nog eens 1,5 liter water toe en de basilicum, met de steeltjes! Doe het bosje tijm en rozemarijn erbij.  Breng het geheel aan de kook en laat een minuut of twintig pruttelen. Bouillonblokjes erbij en de tomatenblokjes uit blik. Laat nog eens tien minuten trekken.

Tijm en rozemarijn verwijderen. Zeef de soep en doe de eruit gezeefde groente in de keukenmachine.  De aldus verkregen moes gaat weer terug bij het vocht. Goed roeren. Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg maïs en gesneden soepgroente toe. Laat  alles nog een paar minuutjes doorwarmen.

Zo is de soep vegetarisch, voor de vleesliefhebber nog een tip: Snijd een stuk salamiworst in plakken en vervolgens elk plakje in vieren. Bak de plakjes (niet te snel) uit in een koekenpan. Zet de knapperige plakjes apart in een schaaltje op tafel, lekker bruin stokbrood erbij.

Eet smakelijk!