Net een beetje extra, dat beetje wijn en de crème fraîche doen het ‘m. Stukje stokbrood erbij en je hebt een heerlijke lunch.

Voor vier personen:

250 g kastanjechampignons

1 sjalot, fijngesnipperd

1 teen knoflook, fijngehakt

25 g boter

6 eieren

100 ml crème fraîche

2 eetlepels witte wijn

1 volle eetl. geraspte kaas

1 eetl. gehakte groene kruiden

Veeg de champignons schoon en snijd ze grof. Bak ze met het sjalotje en de knoflook rustig in de helft van de  boter, laat het vocht goed verdampen. Voeg de helft van de crème fraîche toe en zet even weg.

Klop de eieren los met de resterende crème fraîche, wijn, kaas en kruiden, zout en peper. Verhit de resterende boter in een niet aanbakkende  koekenpan. Laat de boter niet bruin worden. Doe de losgeklopte eieren erbij. Draai wat met de pan en laat zo het nog natte van het ei naar de rand lopen. Sla die rand dan weer terug.  Als alles gestold is,  zet je het vuur lager en dek je de pan af met een deksel. Laat nog even op laag vuur wat garen. Nu komt de truc! Laat de omelet voor de helft op een passende schotel glijden, laat de champignons erop vallen en klap de andere helft van de omelet eroverheen. Succes verzekerd!

Tip: zet de schaal even in heet water, is hij zo warm!