Sinds kort heb ik drie maal in de week een maaltijd van Marley Spoon. Ik zoek die zelf uit op de site en krijg de boodschappen keurig bezorgd. Klaarmaken doe ik zelf. Deze maaltijd vonden wij zo lekker en origineel dat ik hem mijn lezers niet wil onthouden.

Voor twee personen:

2 heekfilets, of andere witvis

1 stronk broccoli

1 wortel, 2 rode paprika’s mag ook!

1 blik groene linzen

2 flinke tenen knoflook

1 sinaasappel

2 eetlepels groene olijven in schijfjes

Olijfolie, peper en zout

2 tl honing. 2 tl mosterd

Een paar takjes munt

Verwarm de over voor op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes en maak blokjes van de steel. Snijd ook de wortel en/of de paprika in gelijkmatige stukken. Meng in een kom de groente met een eetlepel olijfolie, wat peper en naar wens zout. Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en laat een kwartier garen.

Snijd de olijven in dunne ringen. Rasp de schil van de gewassen sinaasappel. Halveer de sinaasappel, pers 1 helft uit en snijd de andere in dunne schijven – verwijder de pitjes. Maak een vinaigrette van het sap, de rasp, honing, mosterd, 1 el olijfolie, en een snuf peper en zout. Roer de olijven erdoor.

Schuif de groente opzij, leg de sinaasappelplakjes op de bakplaat met daarop de licht gezouten en gepeperde vis. Bak nog eens tien minuten.

Linzen afspoelen en laten uitlekken. Knoflook in plakjes en munt in reepjes knippen. Verdeel de linzen met de knoflook over de groente en laat de laatste vijf minuten meebakken.

Verdeel de groenten over de borden, samen met een paar schijfjes sinaasappel, leg de vis erop. Besprenkel ruim met de vinaigrette. Strooi ten slotte de munt erover.

Eet smakelijk, met dank aan Marley Spoon!