Waar ik dit recept vandaan heb, weet ik niet meer, wat ik wel weet, is dat het heerlijk smaakt. Het is echt een maaltijdsoep. De rouille is misschien niet helemaal zoals die gemaakt hoort te worden, maar ik doe het op deze manier. Je kunt rouille ook in potjes kopen trouwens.
Ingrediënten
600 g (diepvries) kabeljauwfilet, 1 grote ui, 1 prei, 1 kleine venkelknol, 3 tenen knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 1 sinaasappel, 1 blikje tomaatblokjes (400 g), 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 2 vis-of kruidenbouillonblokjes,
Voor de rouille
1 klein voorgebakken stokbrood, 5 eetlepels mayonaise, 2 theelepels chilipoeder, 100 g Parmezaanse kaas.
Voorbereiding
Laat de kabeljauwfilet ontdooien. Maak de ui, prei en venkel schoon. Snipper de ui, snijd de prei in ringen en de venkel in kleine blokjes
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui zachtjes glazig. Pers er 1 teen knoflook boven uit en fruit de prei en venkel ca. 4 minuten zachtjes mee. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Pers de sinaasappel uit. Voeg de tomaatblokjes met de kruiden, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap aan de groente toe. Laat dit geheel ca. 2 minuten zachtjes sudderen.
Verkruimel de bouillontabletten erboven, voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg deze toe. Kook de vissoep in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar en breng hem op smaak met zout en peper.
Doe alles in de keukenmachine. Voor het opdienen een flinke hand geknipte peterselie toevoegen.
Stokbrood met rouille
Rooster kleine sneetjes stokbrood goudbruin. Pers 2 tenen knoflook uit. Roer de mayonaise en chilipoeder erdoor. Bestrijk 4 sneetjes stokbrood met de pittige mayonaise en leg deze in de soep. Strooi er royaal Parmezaanse kaas over
Serveertips
Geef de rest van het stokbrood, rouille en Parmezaanse kaas er apart erbij.
foto: vlakbijdemolen.nl
Recente reacties