Een “writers block” zou ik het niet willen noemen, dat is overdreven. Volgens mij zit dat ook meer in jezelf. Mijn probleem is, dat ik graag wil schrijven, maar dan ook over iets zinnigs en dat valt niet mee op het ogenblik. De verkiezingen zijn in aantocht, dat wel, maar dat maakt de politiek niet bepaald interessanter. We krijgen de heerlijkste worsten voorgehouden als we maar willen stemmen op Pietje of Jantje. Of nog liever op Mark of Lilian(ne). Ja dat laatste kan allebei, de een heet Ploumen, spreek uit Ploemen, en de ander Marijnissen.

Op rechts wordt om een plaatsje gevochten, partijen genoeg! Van PVV tot VVD en van FvD tot CDA. Ja, heel jammer voor Pieter Omtzigt, die ik iets beters gun, maar het CDA valt bij mij toch nog altijd naar rechts. En op links? Dat is helemaal onduidelijk. De beste manier zou zijn om samen te werken als progressieve partijen, maar dat lukt bijna nooit! De programma’s van PvdA en Groen Links bijvoorbeeld passen aardig bij elkaar. Maar de PvdA wil zich niet binden. Groen Links daarentegen heeft zelfs posters met de namen van Kaag, Ploumen en Marijnissen en Klaver laten maken. Om maar te laten zien dat progressief moet! Ik vind dat wel een goed idee. Nu Lilianne nog…

Verder zijn het weer veel loze beloftes. Neem het eerste debat, het zogenaamde Noordelijke debat van RTL.  Allereerst deden daar niet alle lijsttrekkers aan mee, nee, bij VVD, CDA en D66 stuurden ze   het tweede echelon. Respectievelijk Tamara van Ark, Pieter Omtzigt (voor mij een topper trouwens), en Rob Jetten.  Verder waren er Marijnissen, Wilders, Klaver en Seegers. Ineens was de Lelylijn weer heel belangrijk! De snelle spoorlijn die zou moeten lopen van Amsterdam naar Groningen. En  niet eens over Leeuwarden! Wedden dat na de verkiezingen iedereen het vergeten is?

Voor zo ver de verkiezingen; rest nog Corona en het weer. Beide onderwerpen zijn al aardig uitgekauwd. Maar toch, wat het weer betreft, ik genoot en geniet ervan. Vorige week echt winterweer, sneeuw en ijs, poppen maken, sleeën en schaatsen. Wat een feest! Het mooiste vond ik het dat iedereen ten zuiden van de lijn Alkmaar-Zwolle het al over een Elfstedentocht had, zelfs de Tweede Kamer vond het nodig zich erover uit te spreken, en hier had niemand het erover. Er werd wel geschaatst en veel ook. Gewoon genieten, niet zeuren.  De anderhalve meter was ineens niet absoluut meer, maar who cares? Ik denk niet dat het aantal besmettingen er ernstig door verhoogd is. Volgens mij heeft het heel veel mensen heel erg goed gedaan. En nu is het ineens voorjaar. Toen de sneeuw weggesmolten was, stonden er tot mijn grote verrassing overal sneeuwklokjes en krokusjes te bloeien, een cadeautje voor mij, ik word daar heel blij van. Onze Xeno vond de sneeuw geloof ik nog leuker, hij rolde en rende dat het een lieve lust was.

Ik heb het wat voor me uit geschoven, maar ik ontkom niet aan Corona. Hoe moeten we verder? Eerlijk gezegd, ik weet het niet. Wat de scholen betreft, die moeten zo gauw mogelijk weer open en de ouderen? Niet opsluiten alsjeblieft. Misschien is wat eigen verantwoordelijkheid wel een idee. Stel dat de winkels, de musea en de horeca weer open zouden zijn, de mensen die daar werken hebben eerder laten zien dat zij dat op een goede manier kunnen regelen.  Zouden we dan niet zelf kunnen kiezen of we er al of niet gebruik van willen maken? Ben ik te optimistisch? Volgens mij is eigen verantwoordelijkheid een sleutel. We zijn er nog lang niet, veel en snel vaccineren heeft topprioriteit, maar dan kunnen we verder, kan het leven weer een beetje normaler worden.

Laten we het een kans geven, maar dan spreken we wel af, dat als het fout gaat, we ons weer allemaal in onze schulp terugtrekken. Met avondklok!

Miriam