Ergens tussen de recepten op deze site staat een Montignac-recept met broccoli en varkenshaas. Dat wilde ik weer eens klaarmaken. Toen ik de ingrediënten echter overzag, bedacht ik ter plekke een moderner recept met ongeveer dezelfde benodigdheden. Het werd, zoals we dat tegenwoordig noemen, een tray-bake .

Voor twee personen:

1 stronk broccoli

1 bakje biologische spekjes

8 snoeptomaatjes, in vieren

6 minipaprikaatjes ook in vieren

Olijfolie en knoflook

Grof zout

200 gram varkenshaas

Verwijder het onderste stuk van de stronk, laat gerust een deel  zitten. Snijd de rest van de stronk in plakken Kruimels en kleine roosjes, doen gewoon mee! Verdeel de broccoli over een met bakpapier bedekte bakplaat. Oven voorverwarmen op 190 graden. Knoflook uit de knijper bij de olijfolie in een kommetje. Sprenkel de olie over de broccoli en strooi er wat grof zout over. (niet te veel, de spekjes zijn ook zout)

Bak de spekjes geleidelijk uit in een droge koekenpan. Leg de uitgebakken spekjes op een stuk keukenpapier. Schuif de broccoli in de oven en laat een kwartier bakken, keer om en geef het nog vijf minuten. Strooi er nu de spekjes bij en de tomaatjes en paprikaatjes. Schuif nogmaals een minuut of tien in de oven.

Snijd de varkenshaas in de lengte door, bak in het spekvet.

Voor ons is dit een volledige maaltijd, mocht je dat willen, kleine gebakken aardappeltjes, couscous of rijst kan er bij. O ja, en vegetarisch? Dan geen varkenshaas natuurlijk, misschien iets van kaas of een groenteschijf en i.p.v. gewone spekjes, vegetarische!