Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gekaramelliseerde walnoten:

  • 75 gram walnoten
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • wat zout

Voor de dressing:·                 

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels balsamicoazijn
  • verse peterselie, bieslook en koriander
  • peper en zeezout
  • 2 druppels zoetstof (of wat suiker)
  • 2 theelepels “nobeltje”, een Amelands likeurtje, of wat Amaretto

Verder:

  • 200 gram Serranoham
  • 50 gram Parmezaanse kaasvlokken
  • 1 citroen

Een dag van te voren:

Breng een bodempje water aan de kook. Laat de gepelde walnoten daarin 1 minuutje koken en spoel ze daarna koud af. Dep ze droog.

Verhit een ingevet koekenpannetje en doe daarin de noten, bestrooi ze met de suiker en laat ze even rondom kleuren. Zet ze af, strooi er wat zout over en laat ze een dag rusten.

Knip wat peterselie, koriander en bieslook fijn ( bij elkaar zo’n 2 eetlepels) en meng het met de overige ingrediënten voor de dressing. Hak 1 eetlepel walnoten fijn en doe die er ook door.

Schud of roer de dressing goed, zodat de ingrediënten lekker aan elkaar kunnen wennen. De dressing mag best nog even blijven staan.

Verdeel de ham over vier bordjes.

Besprenkel de ham ruim met de nogmaals goed geroerde dressing.

Garneer met de overgebleven noten, de kaas, geraspte citroenschil en nog wat van de versgeknipte groene kruiden.

Eet smakelijk