Hoofdmenu

Reizen

Vaarwel Passat, welkom Volvo… en de caravan?

1

O, wat gaat het snel allemaal! Ik struikel bijna over de tijd, heb het gevoel dat ik er achteraan hol. Bekaf word ik van mezelf en het is toch al zo warm. Nee, niet dat ik daarover zeur, daar is toch niets aan te veranderen. Dat gaat vanzelf weer over en dan klagen we weer dat het zo koud of zo nat is.

Nee, er is wat anders aan de hand. We zijn zes weken weggeweest, hebben genoten van Frankrijk, Spanje, Portugal en Limburg niet te vergeten! En toch, er knaagde iets bij mij.

Zeventien campings, zeventien recepties en toiletgebouwen, grote plaatsen, kleine plaatsen, aardige, maar soms ook irritante buren. Ik had het wel een beetje gezien. Al met al heb ik toch wel zo’n veertig jaar kamperend mijn vakanties doorgebracht. Een leuke bed & breakfast of een bungalowtje lijkt me ook wel aantrekkelijk. Geen gedoe met watertank en elektriciteitskabel, niet met je toilettas naar de douches. Nou ja, dat gevoel dus. Maar Hans was nog niet zo ver.

Tien jaar geleden kreeg ik hem zo ver dat hij het wel eens wilde proberen, kamperen…  Aanvankelijk wat sceptisch, ging hij al snel door de bocht. Het eerste jaar leenden we de caravan van vrienden en in 2006 kochten we er zelf een. Vanaf dat moment waren we niet meer te houden, heerlijk vonden we het om met ons eigen huisje achter de auto overal heen te gaan.  We hebben zo veel gezien en gedaan in die jaren. Bijna elk jaar wel drie maanden onderweg. Dus ja, wat te doen!

Nou ja, we zouden wel zien. Beslissen hoefde niet meteen. Tot vrijdag de auto het ineens begaf. Moe van al die kilometers trekken, denk ik. Als je al dertien jaar oud bent als auto  en meer dan 373.000 km op je teller hebt staan, dan gaat er wel eens iets rammelen niet waar? Helaas was dit rammeltje zo ernstig, dat we afscheid moesten nemen. Zo’n mankement kun je ook in Spanje krijgen en wat dan?

Gevolg? Maandag bracht ik  het grootste deel van de dag achter de computer door op zoek naar vervanging en gisteren gingen we met de Suzuki op weg om een paar auto’s te bekijken. Het was meteen raak! Bij de tweede garage stond wat we zochten. Maar ja, zonder trekhaak. Om kort te gaan, we hebben hem gekocht in Elburg. Vandaag konden we hem ophalen. En o, wat heb ik de airco gemist. Mijn Suzuki is best fijn, maar met die hitte! Ik ben zo uit de auto onder de douche gerold. Vanavond de caravan op Marktplaats gezet en wat denk je! Na een uur belt er al iemand. We hebben de boot even afgehouden, anderen mogen ook bieden, dit gaat wel erg snel.volvo

En zo raakte ik achter adem vanavond, kun je je voorstellen?

Miriam Vaz Dias

Reacties   
+1 #3 Hans van Steenoven 02-08-2015 23:25
Wat een deftige auto, jammer dat ook bij jullie de caravan weggaat. maar je hebt gelijk wegdoen voor het moet. Jammer is het wel jullie waren altijd leuke gasten voor osn. Maar je staat niet alleen, ook een andere vaste gast van ons stopt ermee. Zij hebben ook nog een reis naar Portugal gemaakt en gaan voortaan B&B of appartementen in Portugal gebruiken.
Veel plezier met de Volvo en groeten aan de boas
Citeer
+1 #2 Marijke 02-07-2015 08:46
Proficiat met de nieuwe auto! Zeker voor Hans
Miriam,ik moest lachen om jouw laatste zin!

"Zo raakte ik achter adem vanavond"

Volgens mij een friezisme??
Citeer
+1 #1 hanneke scott 02-07-2015 08:22
Ha Miriam, wat een vaart in de gedachten en vaart in je verhaal. Heb het met veel plezier gelezen! groetjes hanneke
Citeer
Plaats reactie