Hoofdmenu

Reizen

Beeldverhaal

Beeldverhaal

Televisie, mis je die nou niet? Nee, echt niet. Nou zijn we toch al niet zulke tv-enthousiasten, ja een serietje daar gaan we voor, dat wel. Maar missen? Nee, geen moment. We vermaken ons kostelijk zonder.  Waarmee? Gewoon, we kijken om ons heen en zien dan echte mensen. En die zijn veel leuker!

Stel je voor, je bent op een nogal internationale camping, waar mensen uit alle windstreken vaak voor een of twee nachten neerstrijken. Wij blijven daar wat langer,  dus zien we mensen komen en gaan.  Zelf hoeven we niks, tijd zat dus om te genieten van wat anderen zoal te doen hebben.

Om te beginnen, de hondenbezitters, die moeten na zo’n rit natuurlijk eerst met het hondje uit. Ik ken dat als geen ander. Maar… dat mag niet op de camping. Dus zoekt vrouwtje of baasje zo snel mogelijk naar een uitweg. Hondje snapt er niks van, allemaal lekkere luchtjes, maar een plasje doen, nee hier niet! Baasje sleept hem mee aan de riem, wil geen ruzie met de buren natuurlijk!

Dan de fanatieke fietsers. Die plukken eerst hun rijwiel van of uit camper of caravan, nemen een kaart van de  omgeving mee en gaan stralend op pad. “Stadsfietsen” noemen ze dat bij ons. In het buitenland hebben ze daar nog nooit van gehoord. Als je van die rechtop zittende fietsers ziet, liefst met een of twee fietstassen, dan weet je het zeker, dat zijn landgenoten. Al of niet met hulpmotor natuurlijk. Weer anderen stoppen, plaatsen hun voertuig waterpas, klappen een tafeltje uit, stoeltjes erbij, flesje wijn en glazen, klaar!      

Maar het allervermakelijkst zijn toch de onverbeterlijke televisiefanaten. Die hebben een schotel mee  en wat voor een! Naast ons een Engels echtpaar. Ze zijn duidelijk op de terugweg, gezien de bruingraad. Hij heeft een on-Engels roze poloshirt aan, zij een soort kleurige pyjamabroek.  Zo een die vast heerlijk losjes zit, maar daar houdt het dan ook echt mee op.  Er komt  een schotel voor de dag die zo groot is, dat hij niet  zou misstaan op het dak van een Engels landhuis. En dan komt het. Zo’n ding moet afgesteld worden. Onze buurman heeft hem overal neergezet, voor, naast, achter de camper, ja, zelfs op het terrein van hun buren. En dan maar draaien,  maar niets werkt. Mevrouw komt af en toe even naar buiten om te laten weten dat ze nog steeds geen beeld heeft. Zonder te overdrijven, kan ik zeggen dat hij ruim twee uur bezig is geweest. Nu staat de schotel omgekeerd, alsof hij straf heeft, onder de luifel, plaats in te nemen. Het wordt geen BBC vanavond.

En wij? O, wij vermaken ons zo wel…

Reacties   
0 #1 hanneke scott 02-07-2015 08:27
Lachen heerlijk lachen om die malle tv-verslaafden. Heerlijk! Heb je ook even binnen mogen kijken? Ook lachen in die Engelse caravans ALLES is er, alles, je eigen huis op wielen. Hoezo kamperen???

Geef mij maar een B&B nu, mijn 2e huis in Londen (Putney) en ik hoef het niet te onderhouden, ontbijt staat klaar en hup de deur achter me dicht en de hele dag op avontuur.
Citeer
Plaats reactie