Hoofdmenu

Reizen

Dom? wij niet!

Één troost hebben we, dom zijn we niet! Men zegt immers altijd “het geluk is met de dommen” en geluk, nou nee, de afgelopen dagen hadden we dát nou niet bepaald.  Het was allemaal goed bedacht. Eerst een weekendje Limburg. Naar onze favoriete camping daar, in Meerssen, bij Hans en Els Steenoven. En wat dat betreft ging het ook goed, familie gezien, lekker gegeten en zo. Maar dan wordt het maandag…

We zijn bijtijds opgestaan, ons reisdoel is Troyes, Frankrijk. We pakken in en op, volgens onze inmiddels beproefde methode, ieder zijn taak. Gas afgesloten, kabel opgerold, pootjes opgedraaid, maar dan. De caravan moet achter de auto gemanoeuvreerd met behulp van de mover. Maar die zegt: “doe het zelf maar!” Geen beweging in te krijgen. Met handkracht koppelen we mismoedig de caravan achter de auto.

We rijden terug naar Leeuwarden, Hans vertrouwt ons huis op wielen niet zo maar aan iedereen toe. We laten ons troosten door het feit dat in het noorden ten minste de zon schijnt. In Limburg was het grijs. Overigens was het daar wel weer minstens vijf graden warmer!  Maar daar denken we even niet aan.

Vanmorgen naar de dealer. Die is zo klaar! Nieuwe accu en acculader. Hans is om tien uur terug en we vertrekken alsnog. O, wat gaat dat voorspoedig… Nou ja, tot voor Lelystad in elk geval. Dan komen er blauwe rookpluimen onder de auto vandaan. Gestopt bij het eerstvolgende pompstation en de Wegenwacht gebeld.  Binnen een kwartier staat Thijs met zijn grote gele auto voor onze neus. De Passat lekt koelwater. Onze Wegenwachter Thijs gaat aan de slag en een uur en drie kwartier later heeft hij het lek letterlijk boven. De kachelslang is vervangen. Het koelwater blijft waar het moet zijn. We kunnen verder.

Charleroi, ons aanvankelijke doel voor vandaag is nu een station te ver. We besluiten dat het Chaam wordt, bij Breda. Morgen is er weer een dag, niet waar? Maar als we nou gedacht hadden, dat we zo naar de camping konden rijden, hadden we het mis. Ergens bij Gorinchem ontdekt Hans ineens dat hij wel erg weinig ziet rechts achter. Geen wonder! Onze caravanbuitenspiegel is weg, zo maar weggewaaid! Inmiddels is ook dat euvel verholpen. Morgen hopen we dan toch in Troyes aan te komen. Terrasje graag, zonnetje en een lekker wijntje! Soms ben je wel erg graag dom. 

Reacties   
+1 #3 Lisette 03-05-2015 12:31
Nou zeg! Lekker begin van jullie vakantie. Kan nu alleen nog maar beter worden 8)
Geniet er lekker van.
Dikke zoen xxx
Citeer
+1 #2 LvdH 29-04-2015 19:13
dit was duidelijk een gevalletje ...'de wet van...'.
Ik ga er van uit dat jullie inmiddels aan een lekker wijntje zitten in...Troyes. En niet in de laatste plaats, beter weer hebben dan de herfst omstandigheden hier.
Citeer
+1 #1 Anneke en ger 29-04-2015 18:37
Hallo Miriam ,
Wat vervelend voor jullie , zijn jullie nu inmiddels in Troyes ?
In ieder geval een heel goede en ontspannen voortzetting van jullie reis en een zonnige vakantie gewenst !

Lieve groeten voor jullie beide ,

Anneke en Ger
Citeer
Plaats reactie