Langzaam gegaarde kalfsmuis

Langzaam gegaarde kalfsmuis

. Voor een keertje mag het best. Haal het vlees bij de biologische slager. Je betaalt dan wat meer, maar het is verantwoord en het is het zeker waard ook nog! Lekker rosé gebraden stuk “groot vlees”; door het langzame garen in de oven wordt ie super mals! Reken er op...

Lees meer
MAROKKAANSE VIS MET GROENTEN

MAROKKAANSE VIS MET GROENTEN

Dit geweldige recept van Rianne Buis komt uit Trouw. Ik was er zo enthousiast over en vond haar verhaal zo leuk dat ik het in zijn geheel overneem. Hopelijk neemt ze het mij niet kwalijk! Tussen Tanger en Rabat stapte een chique Marokkaans meisje in de treincoupé die...

Lees meer
Latkes

Latkes

nog zo’n heerlijk recept uit de joodse keuken. Niet te vaak eten, er zitten nogal wat calorieën in hoor, maar ze zijn de zonde waard... Ingrediënten 500 gram rauwe geschilde aardappel1 kleine witte ui¼ theelepel zout 1 ei goed losgeklopt 30 gram tarwebloemSnufje witte...

Lees meer
Tzatziki met munt

Tzatziki met munt

Ingrediënten: 1 komkommer 0,75 liter magere of halfvolle yoghurt 2 flinke tenen knoflook 2 theelepels mintsauce ca. 10 blaadjes in reepjes geknipte verse munt peper, zout en een druppeltje zoetstof eventueel een fijngehakt uitje Schaaf de ongeschilde, gewassen...

Lees meer
Ovenschotel van Montignac

Ovenschotel van Montignac

Het is al weer jaren geleden dat ik het dieet van Montignac volgde. Dit recept echter, maak ik nog altijd. En als ik het zo lees, past het eigenlijk nog heel goed in deze tijd. Veel groente namelijk. Oké, met vlees, maar dat hoeft niet. Voor twee personen: 400 gram...

Lees meer