
Caribische lamsschenkels
Eigenlijk is het not done om vleesrecepten door te geven, maar als je dan toch een keer wilt zondigen, maak dan eens deze lamsschenkels klaar. Ze zijn echt heerlijk!! 4 personen Ingrediënten 4 lamsschenkels 3 el...
Rendang
Voor mij zo ongeveer het lekkerste gerecht uit de Indische keuken. Schrik niet van de hoeveelheden! Er gaan veel kruiden in, gewoon doen, het is zo lekker! Het loont trouwens om meerdere porties ineens te maken. Invriezen mag, als je tenminste de verleiding kunt...
Bloemkoolrösti met spekjes
Voor wie eens wat anders wil met bloemkool, dit is een heerlijk recept van Marley Spoon en gemakkelijk te maken ook nog! Voor ons tweeën is de portie te groot, de rest eten we de dag erna als lunch, ook aan te bevelen. Ingrediënten: 1 teen knoflook 1...
Vissoep uit de Provence
Waar ik dit recept vandaan heb, weet ik niet meer, wat ik wel weet, is dat het heerlijk smaakt. Het is echt een maaltijdsoep. De rouille is misschien niet helemaal zoals die gemaakt hoort te worden, maar ik doe het op deze manier. Je kunt rouille ook in potjes kopen...
Griekse garnalenschotel
Dit gerecht maak ik al heel lang, heb het ooit ergens in een krant gevonden. Er hoorde een spitskoolsalade bij en witte rijst. Nu eten wij tegenwoordig graag ‘licht’. Ik heb het nu zonder rijst gemaakt, wij vonden het erg lekker. Voor twee personen: 200 gram garnalen,...
Pasta met walnotenpesto
2 teentjes knoflook50 g Parmezaanse kaas45 g walnoten15 g peterselie6 el olijfoliezout, peper200 gram courgettespaghetti300 g pasta Bereidingswijze Knoflook pellen.Walnoten, peterselie en knoflook hakken in de keukenmachine.Geraspte kaas erdoor mengen.5 el...
Langzaam gegaarde kalfsmuis
. Voor een keertje mag het best. Haal het vlees bij de biologische slager. Je betaalt dan wat meer, maar het is verantwoord en het is het zeker waard ook nog! Lekker rosé gebraden stuk “groot vlees”; door het langzame garen in de oven wordt ie super mals! Reken er op...
Flammkuche met warm gerookte zalm en (eigengemaakte) pesto
Een heerlijke lunch die je van te voren klaar kunt maken. Als je met vier personen bent is het misschien wat te weinig, geef dan een licht soepje vooraf. Voor de pesto: 40 gram groene kruiden, basilicum kan, maar koriander is ook héél lekker. Houd wat blaadjes achter....
MAROKKAANSE VIS MET GROENTEN
Dit geweldige recept van Rianne Buis komt uit Trouw. Ik was er zo enthousiast over en vond haar verhaal zo leuk dat ik het in zijn geheel overneem. Hopelijk neemt ze het mij niet kwalijk! Tussen Tanger en Rabat stapte een chique Marokkaans meisje in de treincoupé die...