Tray-bake broccoli

Tray-bake broccoli

Ergens tussen de recepten op deze site staat een Montignac-recept met broccoli en varkenshaas. Dat wilde ik weer eens klaarmaken. Toen ik de ingrediënten echter overzag, bedacht ik ter plekke een moderner recept met ongeveer dezelfde benodigdheden. Het werd, zoals we...

Lees meer
Bloemkoolrösti met garnaaltjes

Bloemkoolrösti met garnaaltjes

Geïnspireerd door een recept van Marley Spoon, eveneens op de site, ging ik wat experimenteren. Het leverde voor ons tweeën een volledige maaltijd op en voor de volgende dag nog een hapje bij de lunch. Ik wist al dat bloemkool veel meer mogelijkheden bood dan gedacht,...

Lees meer
Caribische lamsschenkels

Caribische lamsschenkels

Eigenlijk is het not done om vleesrecepten door te geven, maar als je dan toch een keer wilt zondigen, maak dan eens deze lamsschenkels klaar. Ze zijn echt heerlijk!! 4 personen Ingrediënten 4 lamsschenkels 3 el...

Lees meer
Rendang

Rendang

Voor mij zo ongeveer het lekkerste gerecht uit de Indische keuken. Schrik niet van de hoeveelheden! Er gaan veel kruiden in, gewoon doen, het is zo lekker! Het loont trouwens om meerdere porties ineens te maken. Invriezen mag, als je tenminste de verleiding kunt...

Lees meer
Bloemkoolrösti met spekjes

Bloemkoolrösti met spekjes

Voor wie eens wat anders wil met bloemkool, dit is  een heerlijk recept van Marley Spoon en gemakkelijk te maken ook nog!  Voor ons tweeën is de portie te groot, de rest eten we de dag erna als lunch, ook aan te bevelen. Ingrediënten: 1 teen knoflook 1...

Lees meer
Vissoep uit de Provence

Vissoep uit de Provence

Waar ik dit recept vandaan heb, weet ik niet meer, wat ik wel weet, is dat het heerlijk smaakt. Het is echt een maaltijdsoep. De rouille is misschien niet helemaal zoals die gemaakt hoort te worden, maar ik doe het op deze manier. Je kunt rouille ook in potjes kopen...

Lees meer
Griekse garnalenschotel

Griekse garnalenschotel

Dit gerecht maak ik al heel lang, heb het ooit ergens in een krant gevonden. Er hoorde een spitskoolsalade bij en witte rijst. Nu eten wij tegenwoordig graag ‘licht’. Ik heb het nu zonder rijst gemaakt, wij vonden het erg lekker. Voor twee personen: 200 gram garnalen,...

Lees meer
Pasta met walnotenpesto

Pasta met walnotenpesto

2 teentjes knoflook50 g Parmezaanse kaas45 g walnoten15 g peterselie6 el olijfoliezout, peper200 gram  courgettespaghetti300 g pasta Bereidingswijze Knoflook pellen.Walnoten, peterselie en knoflook hakken in de keukenmachine.Geraspte kaas erdoor mengen.5 el...

Lees meer
Langzaam gegaarde kalfsmuis

Langzaam gegaarde kalfsmuis

. Voor een keertje mag het best. Haal het vlees bij de biologische slager. Je betaalt dan wat meer, maar het is verantwoord en het is het zeker waard ook nog! Lekker rosé gebraden stuk “groot vlees”; door het langzame garen in de oven wordt ie super mals! Reken er op...

Lees meer