Het is al weer jaren geleden dat ik het dieet van Montignac volgde. Dit recept echter, maak ik nog altijd. En als ik het zo lees, past het eigenlijk nog heel goed in deze tijd. Veel groente namelijk. Oké, met vlees, maar dat hoeft niet.

Voor twee personen:

400 gram broccoliroosjes

250 gram varkenshaas in zes plakken gesneden, of 200 gram halloumi

6 lange plakjes ontbijtspek

50 gram geraspte oude kaas

2 rode uien in ringen

3 vleestomaten in plakken

Peper en zout

Oven voorverwarmen op 200°.

Kook de broccoli hooguit vier minuten en laat uitlekken. Stomen is nog gemakkelijker , dan hoef je het niet te laten uitlekken. Wikkel om elk schijfje varkenshaas een plakje spek. Bak ze in een klontje boter . Ze hoeven niet gaar te zijn, dat komt wel in de oven, als ze maar een mooi kleurtje hebben.

Leg het vlees even apart en bak in dezelfde boter de in ringen gesneden uien. Voeg na vijf minuten de tomaten toe en de broccoliroosjes. Voeg wat zout en peper naar smaak toe. Niet meer laten bakken.

Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en leg de varkenshaas er tussen.

Bestrooi met de kaas en zet de schaal een minuut of tien in de oven.

Voor de vegetariërs onder ons:

Vervang het vlees door halloumi-frietjes. De kaas die je kunt bakken, zonder dat ie smelt. Bak de in frietjes gesneden kaas terwijl de schaal in de oven staat. Ik zou de geraspte kaas dan weglaten. Verdeel de frietjes over de schaal.

Eet smakelijk!