.
Voor een keertje mag het best. Haal het vlees bij de biologische slager. Je betaalt dan wat meer, maar het is verantwoord en het is het zeker waard ook nog!
Lekker rosé gebraden stuk “groot vlees”; door het langzame garen in de oven wordt ie super mals! Reken er op dat dit een aantal uren duurt. Je hebt eigenlijk wel een vleesthermometer nodig, zo niet, reken dan op 3 uur en dan maar duimen
ingrediënten
- 500 gram kalfsmuis
- 2 el mosterd
- Peper, zout
- Kruiderij naar smaak, bv.
oregano, paprikapoeder - Flinke scheut olijfolie
- 25 g roomboter
Bereiding
- Droog het vlees goed, meng mosterd met de kruiden en smeer het vlees hiermee in
- Laat afgedekt een half uur rusten en op kamertemperatuur komen
- Bruin boter en olie in een koekenpan en bak het vlees rondom aan op niet te hoog vuur
- Verwarm intussen de oven op 80°C
- Schep wat van het bakvet over het vlees en zet met pan, vet en al in de oven (eventueel het hele gedoetje in een passende ovenschaal, als de pan niet geschikt is)
- Laat garen tot een kerntemperatuur van 6o °C, dit duurt enkele uren. Haal dan uit de oven
- Verpak het vlees vervolgens in aluminiumfolie en laat een half uur rusten, de warmte trekt dan van buiten naar binnen.
Recente reacties