Hoofdmenu

Recepten

Advocaatwolk

Misschien wel het gemakkelijkste, maar ook lekkerste toetje dat ik ken, komt uit De Volkskrant en ik heb het al vele malen op tafel gezet. 

 

Ingrediënten

100 ml advocaat

2 eiwitten

100 ml slagroom

2 paplepels kristalsuiker

Naar eigen behoefte donkere, fijne chocoladehagelslag

Klop de advocaat wat los in een beslagkom

Klop de eiwitten en de slagroom goed stijf, elk met een paplepel suiker

Vermeng advocaat, eiwitten en slagroom zorgvuldig

Verdeel over vier glazen en bestrooi met chocoladehagelslag

Tips:

*Als er kinderen mee-eten, vervang de advocaat dan door een lepel cacao en voeg een schepje suiker extra toe.

*Als het nog makkelijker moet, neem dan een beker gezoete slagroom, geklopt en al (van Appie). Dan minder suiker erbij natuurlijk.

*En dan wat de eiwitten betreft, ik gebruik niet graag rauw eiwit. Jumbo heeft pakken gepasteuriseerd eiwit. De hoeveelheid is veel te groot, dus heb ik kleine plastic bekertjes met dekseltjes gekocht, ter grote van een flinke eierdop. Ik verdeel het overblijvende eiwit over die bekertjes en vries ze in. Gewoon per bekertje ontdooien en het is weer prima te gebruiken.

Plaats reactie