Recepten
Advocaatwolk
- Gegevens
- Categorie: Recepten
- Geschreven: maandag 21 december 2020 17:13
- Gepubliceerd: maandag 21 december 2020 17:13
- Geschreven door Miriam
Misschien wel het gemakkelijkste, maar ook lekkerste toetje dat ik ken, komt uit De Volkskrant en ik heb het al vele malen op tafel gezet.
Ingrediënten
100 ml advocaat
2 eiwitten
100 ml slagroom
2 paplepels kristalsuiker
Naar eigen behoefte donkere, fijne chocoladehagelslag
Klop de advocaat wat los in een beslagkom
Klop de eiwitten en de slagroom goed stijf, elk met een paplepel suiker
Vermeng advocaat, eiwitten en slagroom zorgvuldig
Verdeel over vier glazen en bestrooi met chocoladehagelslag
Tips:
*Als er kinderen mee-eten, vervang de advocaat dan door een lepel cacao en voeg een schepje suiker extra toe.
*Als het nog makkelijker moet, neem dan een beker gezoete slagroom, geklopt en al (van Appie). Dan minder suiker erbij natuurlijk.
*En dan wat de eiwitten betreft, ik gebruik niet graag rauw eiwit. Jumbo heeft pakken gepasteuriseerd eiwit. De hoeveelheid is veel te groot, dus heb ik kleine plastic bekertjes met dekseltjes gekocht, ter grote van een flinke eierdop. Ik verdeel het overblijvende eiwit over die bekertjes en vries ze in. Gewoon per bekertje ontdooien en het is weer prima te gebruiken.