Hoofdmenu

Recepten

Geroosterde spitskool

 spitskool

Ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels grove mosterd

1 kleine spitskool

100 g rauwe ham

Eventueel wat geraspte kaas

Ovenschaal en kwastje

Bereiden:

  1. In kommetje olie en mosterd met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  2. Oven voorverwarmen op 180 graden
  3. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen.
  4. In een pan met wat kokend water, liefst in een mandje de spitskoolkwarten een minuut of vijf laten stomen. Als je geen stoommandje hebt ,gewoon koken kan ook maar dan daarna wel goed laten uitlekken.
  5. Nu het vullen, niet moeilijk, even een handigheidje. Begin met de onderste bladeren. Een stuk of drie op elkaar in een ovenschaal leggen en goed insmeren met de dressing. Daarop een plakje ham, dan weer een stuk of drie blaadjes erbovenop, insmeren en ham erop tot het kwart gevuld is. Dan de andere drie op dezelfde manier in de schaal doen. Tot slot wat geraspte kaas over het geheel en een kwartiertje in de oven zetten.

Je hebt vast succes met deze schotel, hij ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens heerlijk.

Voor de vegetariërs onder ons (en ook voor andere liefhebbers) nog een tip:

Neem voor de vulling wat zongedroogde tomaatjes in stukjes en als smeersel kun je ook heel goed piccalilly nemen, lekker pittig!

Eet smakelijk

Vrij naar Allerhande

Plaats reactie