Recepten

Gevulde paprika’s

Categorie: Recepten
Geschreven: zaterdag 26 september 2020 18:42
Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 18:42
Geschreven door Miriam

Wij houden van gevulde paprika’s, om precies te zijn, met gehakt gevulde paprika’s. Een echt recept heb ik niet, de ene keer kruid ik het gehakt zus, de andere keer zo. Maar laat ik een voorbeeld geven:

250 gram rundergehakt, ongekruid

2 (punt-) paprika’s , gehalveerd en pitjes verwijderd

1 rode ui, gesnipperd

Paprika, kerrie, peper, zout

Een scheutje hot ketchup en eventueel wat verse groene kruiden of een restje champignons in stukjes

Wat geraspte kaas

Oven voorverwarmen op 180 graden

Ik bak het gehakt rul in een klein koekenpannetje, vet is niet nodig, dat zit er al wel in. De overige ingrediënten doe ik even in het hakmolentje, maar zo fijnmaken kan ook. Als het gehakt gaar is, doe ik het kruidenmengsel erbij. Even husselen en de paprika’s ermee vullen.

In een schaaltje in de oven, tien minuten ongeveer. Dan de kaas erop strooien en nog vijf minuten. Klaar en smullen maar. Als je wilt wat rijst of pasta erbij.

Tip: meestal houd ik wat gehakt over. In de diepvries bewaar ik altijd wat kapjes van het brood, maar met zachte broodjes gaat het ook.

Tosti-ijzer aan, gehakt tussen de broodjes. Heerlijk, zo’n lunch.