Recepten

Op strooptocht in de koelkast

Categorie: Recepten
Geschreven: zaterdag 26 september 2020 18:31
Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 18:31
Geschreven door Miriam

 

 restjes

Deze week aten we weer eens ouderwets bami. Precies zoals ik dat vroeger deed, met stukjes kip die ik een poosje in de marinade zette, een flinke zak bami groente van Albert Heijn en ja, niet verder vertellen, gewoon een zakje van die gedroogde groente en kruiden van Conimex erbij. O ja en een lekkere pindasaus natuurlijk.

De volgende dag:

Dan blijft er altijd wel een beetje bami over. Niet voor een hele maaltijd, maar weggooien kan ik ook niet. Ligt er in de groentela nog een halve spitskool! Voorzichtig bladeren er vanaf gehaald, die even gepocheerd en een beetje af laten koelen op keukenpapier. Daarna gevuld met bami en opgerold.

De hoeveelheid groente vond ik te karig, maar er waren ook nog champignons en kleine tomaatjes. Beetje salade erbij, restje pindasaus. Ook weer klaar!