Hoofdmenu

Recepten

Bloemkoolsoep met Kokos en Koriander

 

Onderkant formulier

Ingrediënten

  • 1 ca. 1 kg bloemkool
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 st ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 st groene of rode chilipeper (lombok), gemberwortel
  • 1 el pindaolie
  • 1 tl garam marsala, zwarte sesam
  • 1 tl gemalen koriander, komijn, kurkuma
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 4 el yoghurt
  • 1 el verse gehakte koriander

Bereiden

De bloemkool wassen en in roosjes verdelen.

Ui en knoflook pellen, grof versnipperen. Gember schillen. Chilipeper ontpitten. Beide klein hakken.

Uien, knoflook, gember en peper in de olie aanbraden. Specerijen toevoegen en meefruiten.

Bloemkool en bouillon toevoegen. Laat het 15 minuten zacht koken.

De helft van de soep pureren en weer bij de rest van de soep gieten.

Kort voor het serveren weer even laten koken, de kokosmelk, de yoghurt en de verse koriander toevoegen en erdoor roeren.

Proeven en eventueel zout of peper naar smaak toevoegen.

Plaats reactie