Dit gerecht maak ik al heel lang, heb het ooit ergens in een krant gevonden. Er hoorde een spitskoolsalade bij en witte rijst. Nu eten wij tegenwoordig graag ‘licht’. Ik heb het nu zonder rijst gemaakt, wij vonden het erg lekker.
Voor twee personen:
200 gram garnalen, vers, eventueel uit de diepvries
2 flinke knoflooktenen
1 eetlepel olijfolie
1 blik tomatenblokjes
Takjes oregano, gedroogd mag ook
1 kaneelstokje
½ spitskool. Grof gesneden
1 komkommer in schuine plakjes
1 rode ui in dunne halve ringen
sap van een halve citroen
50 gram feta of, naar wens blauwe kaas in kleine blokjes
- Oven op 190 graden
Overgiet de spitskool met kokend water en laat even staan.
Doe de tomatenblokjes in een pannetje samen met de oregano en het kaneelstokje. Laat op een niet te hoog vuur een kwartiertje trekken.
Snijd intussen de knoflook in dunne plakjes en bak ze even aan in de olijfolie, voeg de garnalen toe en laat ze kort kleuren, daarna toevoegen aan de tomatensaus. Kaneelstokje verwijderen.
Ovenschaal beetje invetten. Doe de garnalen erin met de tomatensaus eroverheen. Strooi de kaas over de schotel en zet hem een minuut of twintig in de oven.
Meng spitskool met ui en komkommer door het citroensap. Strooi er een paar blaadjes oregano op.
That’s all!
Eet smakelijk
Recente reacties