Een heerlijke lunch die je van te voren klaar kunt maken. Als je met vier personen bent is het misschien wat te weinig, geef dan een licht soepje vooraf.
Voor de pesto:
40 gram groene kruiden, basilicum kan, maar koriander is ook héél lekker. Houd wat blaadjes achter.
1 eetlepel pijnboompitjes
2 flinke tenen knoflook
40 gram gemalen Parmezaanse kaas
Olijfolie en grof zout naar smaak
Alle ingrediënten malen in een hakmachientje of hoe je dat zelf gewend bent. Begin met de kruiden, de knoflook en de pijnboompitjes. Dan de kaas en de olie toevoegen, een eetlepel olie om te beginnen. Grof zout naar smaak toevoegen. Als je te veel hebt, de rest bewaren in een klein schoon potje. Scheutje citroensap erdoor voor de kleur n een beetje olie erop.
Flammkuche koop je kant en klaar bij AH of Jumbo of zo.
Verder: 200 gram warm gerookte zalm, in stukjes geplukt.
100 gram crème fraîche
Rol de Flammkuche uit op de bakplaat. Meng de crème fraîche met twee eetlepels pesto. Besmeer de Kuche ermee. Verdeel de zalm erover, eventueel nog wat blaadjes basilicum erover verdelen. Randen van de Flammkuche een beetje oprollen. Bakken volgens gebruiksaanwijzing.
Eet smakelijk!
Recente reacties