Hoofdmenu

Diverse

Lea

 

Soms vraag ik me af hoe echte columnisten dat doen. Je wilt schrijven over de grote wereldproblemen, of op zijn minst over de Nederlandse politiek. Maar dan is er iets in je eigen leven, dat die problemen op een afstand houdt.  O, er zijn professionele collega’s die heel vaak over hun eigen familie schrijven. Ze hebben het dan over hun kinderen als Zoon of Dochter, alsof ze geen namen hebben en eigenlijk bij niemand horen.

Ik houd het maar het liefst bij de buitenwereld, dan breng ik de omgeving ook niet in verlegenheid. Maar nu lukt het niet.

Ard van der Steur lag voor het grijpen, de man met de oranje stropdas ging als rechtgeaarde VVD-er door het stof. Maar dat doen ze daar zo vaak en dat stof, daar schreef ik al eens over. Bovendien was de column van Sheila Sitalsing vanmorgen in de Volkskrant zo geslaagd, daar kan ik toch niet overheen.

Mijn besluit staat vast, vandaag schrijf ik onbeschaamd over Lea. Ja, mijn dochter heeft gewoon een naam. Ik ben vandaag even een trotse moeder en de wereld kan me verder gestolen worden. Ze staat in de krant en niet in één, nee minstens in drie of vier! Mét foto nog wel en ze wordt uitbundig geprezen om haar nieuwe cd. Mooie liedjes, prachtige stem, sfeervol, “Lucinda Williams heeft een Nederlands nichtje” noem maar op. Een writer’s block had ze en ik wist van niets, heb haar er niet doorheen geholpen. En nou hebben ze het er allemaal over.

Vanaf vanmorgen acht uur vliegen de what’s apps over en weer, nog een foto, weer een recensie. De hele familie doet mee. Ik ga naar de platenwinkel, maar de cd die pontificaal in de etalage had moeten liggen, komt volgende week pas. Wat een sukkels! Ik hoor haar stem op de radio, niet zingend, maar pratend met een journalist. Híj luistert naar Lea. ’t Is of ik er naast zit, zo gewoon zit ze daar te praten, geen zenuwen, nee hoor, gewoon zichzelf. Als altijd, wat een prachtig mens!

Als al die muziekrecensenten over haar mogen schrijven, mag ik dat dan ook een keer?

15-01-2016

Reacties   
0 #4 Hanneke Scott 19-01-2016 12:55
Ha Miriam,

Geniet er gewoon buitengewoon van als je dochter het zo goed doet, wees er trots op. Het is leuk om te horen en te lezen, vind ik.
Wat is haar achternaam, kan ik haar even googelen.
Hartelijke gefeliciteerd moeder groetjes Hanneke
Citeer
0 #3 Dini 17-01-2016 20:37
En wij genieten mee van jouw prachtige dochter en haar prachtige liedjes. Als wij al trots zijn, dan jij zeker!!!
Citeer
+1 #2 Marjan 16-01-2016 08:48
Geniet maar ongebreideld van dit prachtige moment Miriam. En schrijf er zoveel over als je wilt. Jij zet je met je columns zo in om deze wereld een beetje beter en mooier te maken. En wat deze wereld nog het allermeeste nodig heeft : trotse moeders, die meegenieten met het succes van hun kinderen. En dankjewel dat je me hebt laten kennismaken met de muziek van Lea. Prachtig. Ik las ergens: " haar stem klinkt doorleefd." Ik vind dat dat klopt. Jij, haar moeder, bent een voorbeeld geweest en bent er geweest bij dit "door-leven" in alles wat jullie hebben meegemaakt. Anna Enquist schreef: ' gaande blijf ik gaande...' ( of iets in die geest) en jij en jullie GAAN. Volop. Geniet er maar van!
Citeer
+1 #1 Barbara 16-01-2016 01:04
❤️
Citeer
Plaats reactie