Geïnspireerd door een recept van Marley Spoon, eveneens op de site, ging ik wat experimenteren. Het leverde voor ons tweeën een volledige maaltijd op en voor de volgende dag nog een hapje bij de lunch. Ik wist al dat bloemkool veel meer mogelijkheden bood dan gedacht, maar dit is echt verrukkelijk!

Voor twee of drie personen

400 gram ‘bloemkoolrijst’, je weet wel van die gemalen bloemkool bij AH.

2 eieren

100 gram crème fraîche  of zure room

1 eetlepel grove mosterd

150 gram knoflookgarnalen, koop ik ook bij Appie

Oven voorverwarmen tot 175 graden

Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de bloemkool, de helft van de room en de mosterd toe. Goed mengen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het bloemkoolmengsel erop. De laag mag zo’n centimeter dik zijn.

Schuif ongeveer twintig minuten in de oven.

Als de bloemkool een kleurtje gekregen heeft, bestrijk je die met de rest van de room.

Verdeel de garnalen erover en zet het geheel nog een minuut of vijf in de oven.

Eet smakelijk!

O ja, en de volgende dag kun je, als er wat overgebleven is tenminste, dat gewoon warm maken in een niet te hete oven.

En nog een tip, als topping kun je de garnalen vervangen door bijvoorbeeld zalmsnippers, feta, of stukjes gerookte kip. Met feta  is wat basilicum, ook voor  de kleur een goed idee.