Hoofdmenu

Welkom op mijn weblog!

 

  Laat ik mij eerst eens fatsoenlijk voorstellen. Miriam Vaz Dias. Ik heb mijn werkzame leven in het onderwijs doorgebracht. In 1965 begonnen als kleuterleidster in Schiedam, later als docent Nederlands en deelschoolleider in het voortgezet onderwijs in Leeuwarden. Het laatste jaar heb ik een passie ontwikkeld voor het schrijven van columns en korte verhalen. Voor mijn columns laat ik mij graag inspireren door de actualiteit, met name de politiek vind ik interessant, maar ook het dagelijkse leven biedt stof tot schrijven. Voor www.Hebban.nl schrijf ik elke maand een boekrecensie. Mijn recensies verschijnen ook op mijn website. 

  In 1973 trouwde ik met Etske Kliphuis. we verhuisden naar Friesland. Samen kregen wij drie kinderen, Ynze, Klaas Jan en Lea. Etske overleed in 1999. De familie breidde zich uit met drie schoonkinderen, Anneke, Marlon en Jop, en vervolgens drie kleinkinderen Faye, Wolf en Sam. Ik ben nu getrouwd met Hans Thielen en wij wonen samen in Leeuwarden. Wouter, de zoon van Hans, woont in Japan en aangezien we graag en veel reizen is dat land een gewild reisdoel voor ons.

  Sinds 2008 ben ik als vrijwilliger werkzaam bij het Keramiekmuseum Princessehof, waar ik rondleidingen verzorg. Verder volg ik schildercursussen bij AtelierGR, waarvan je de resultaten kunt bekijken op Foto's, Kunstig.